Бившият премиер (1997 - 2001) Иван Костов остро разкритикува доклада на

...
Бившият премиер (1997 - 2001) Иван Костов остро разкритикува доклада на
Коментари Харесай

Иван Костов разкритикува доклада на БАН за АЕЦ `Белене`

Бившият министър председател (1997 - 2001) Иван Костов остро разкритикува отчета на Българската академия на науките по отношение на построяването на АЕЦ " Белене ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Това се случи на дискусия в Народното събрание за осъществимостта на нуклеарната централа, на която Иван Костов прочете становище на неговия Център за разбори и ръководство на опасности (ЦАУР) към Нов български университет.

Костов бе безапелационен, че не съществува нито вътрешно търсене, нито важен експортен капацитет, който да оправдае построяването на нова нуклеарна централа . От друга страна, цените на различните източници на генерация, на микса и борсовите цени вършат този план нежизнеспособен даже при оптимистичните оценки от отчета на Българска академия на науките.

Бившият министър председател акцентира, че заключението на ЦАУР е, че не би трябвало да се вземат поради изводите от отчета на Българска академия на науките. По думите му в анализа на Българска академия на науките липсва комплектност, оценка на риска, на сюжетите и техните комбинации, което основава основа за неприемливи спекулации при изводите.

" Аргументите за заключенията се извличат от бройките комбинации, а не от тяхната реалистичност ", каза още Иван Костов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР